Humanitarna palačinkijada „Palačinku smažem, nekomu pomažem“

Studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i ove godine organiziraju humanitarnu palačinkijadu, a prikupljena sredstva donirat će udruzi Ivanečko srce.

Dvadeset i druga po redu humanitarna palačinkijada održat će se u utorak, 29. svibnja 2018., od 10 do 18 sati, u dvorišnim prostorijama Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, na adresi Ante Kovačića 1.

Ova se manifestacija razvila iz ideje nekolicine studenata, članova CPSA-e (Croatian Pharmaceutical Students Association), a danas je to tradicionalni projekt koji se održava dva puta godišnje. Studenti ovog fakulteta sami doniraju sastojke te peku palačinke koje onda prodaju po simboličnim cijenama.

Ove će godine u ponudi biti raznovrsne palačinke s namazima, preljevima te mrvicama, a posebnu ponudu čine proteinske palačinke.

Uz ovu slatku ponudu okupljeni će se moći osvježiti sokovima te bezalkoholnim koktelima. Sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi Ivanečko srce, za osobe s intelektualnim teškoćama, čiji će se članovi u jutarnjim satima pridružiti studentima na palačinkijadi.

Iz organizacije su poručili kako je palačinkijada otvorena za sve pa im se i vi možete pridružiti te u slatkoj atmosferi pomoći članovima udruge Ivanečko srce.

Fotografije: Croatian Pharmaceutical Students Association

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.