Humanitarna manifestacija „Dan ljute naranče“ u Dubrovniku

U sklopu Feste sv. Vlaha i ove će se godine održati, tradicionalna, deveta po redu, humanitarna manifestacija „Dan ljute naranče“.

Manifestacija humanitarnog karaktera održat će se u subotu, 2. veljače 2019., u Gradskoj kavani, s početkom u 10 sati Iako je prvotno bilo najavljeno da će se manifestacija održati ispred palače Sponza, zbog lošeg vremena organizatori su odlučili  promijeniti lokaciju.

Organizatori ove manifestacije su članovi Udruge DEŠA čija je želja da svojim slasnim doprinosom uveličaju Festu svetog Vlaha, a prikupljenim novčanim sredstvima pomognu svojim  sugrađanima.

Ovogodišnji prihod od prodajnih slastica namijenit će za pomoć potrebitim stanovnicima Dubrovnika te za liječenje trogodišnjeg dječaka Lukasa Hasana, koji ne može sjediti, govoriti ni hodati te mora ići na lasersku operaciju tetiva na nogama, operaciju na rukama te operaciju očiju.

U ovu su se akciju uključili i brojni restorani, slastičarnice te renomirane hotelske kuće koje će od džema ljute naranče pripraviti raznovrsne slastice koje će se na manifestaciji prodavati. Humanitarna prodaja torti započinje u 11 sati.

Fotografije: Udruga DEŠA Dubrovnik

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.