Hrvatske slastice okupljene u novoj slatkoj kuharici na engleskom jeziku

Spisateljica i antropologinja Andrea Pisac autorica je nove slatke kuharice Croatian Desserts: 50 authentic recipes to make at home.

Brojnim hrvatskim turistima nakon posjeta našoj domovini, osim prekrasne prirode i bogate povijesti i kulturne, u sjećanju ostaju i slastice koje su kod nas probali. Zagrebačka spisateljica i antropologinja Andrea Pisac, autorica turističkog bloga Zagreb Honestly, svojom najnovijom kuharicom Croatian Desserts: 50 authentic recipes to make at home u cijelosti napisanoj na engleskom jeziku, omogućila je brojnim strancima diljem svijeta da u svojoj kuhinji isprobaju neke od recepata karakterističnih baš za našu zemlju.

Sama Andrea kaže da su ju na pisanje ove kuharice ponukali brojni  komentari i pisma stranih čitatelja pa je upravo zato ona spojila svoja dva talenta: spisateljski i slastičarski.

Kuharica se sastoji od 50 tradicionalnih recepata, a zastupljeni su razni recepti koji se tradicionalno spravljaju kod nas ili su se s vremenom u našim kuhinjama udomaćili.  Svaki recept ima vrlo detaljan postupak koji je ilustriran fotografijama, što omogućuje i onima manje iskusnima da se iskušaju u izradi kolača.

Ova nova slatka kuharica ima 418 stranica, 550 fotografija, 50 korak-po-korak detaljnih recepata, a svaki od njih predstavljen je i kroz nadahnutu priču.

Kuharica u kojoj se spajaju kulinarsko pripovijedanje i precizni recepti može se kupiti na ovoj stranici u dva elektronička oblika pdf i epub.

Fotografije: Andrea Pisac

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.