Gingerbread Cupcakes

Na blogu Just Cake the Cupcake autorice Tihane Koprek osvanuo je pravi božićni recept za gingerbrad cupcakes koji mi danas dijelimo s vama.

Sastojci
Baza
  • 410 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 1/4 žličice soli
  • 230 g maslaca, rastopljenog
  • 200 g smeđeg šećera (može i bijelog, ali bolje paše smeđi)
  • 2 veća jaja
  • 230 g vode
Punjenje od jabuka
  • 100 g šećera
  • 2 veće jabuke
  • 30 g maslaca
Krema
  • 250 g krem sira (ABC, Vivis, Philadelphia)
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • cimet, đumbir, muškatni oraščić, klinčić – dodati po želji – koliko vam paše!
  • 50 g šećera u prahu
Priprema
Baza

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

Pripremiti kalup s papirnatim košaricama. Ukoliko pečete u silikonu, možete i preskočiti košarice.

Pomiješati sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol i sve začine.

U drugoj posudi pomiješati rastopljeni maslac, smeđi šećer i jaja. U to dodati 1/4 vode i pomiješati.

Naizmjenično dodavati smjesu šecćra i vode u brašno i sve pomijesšati da se spoji. Dobit ćete glatku smjesu boje karamele koja i ovako sirova predobro miriše! Puniti košarice skoro do vrha i peći oko 20 minuta.

Napraviti test čačkalicom da vidite je li pečeno, izvaditi iz kalupa i potpuno ohladiti.

Punjenje

Kad se baza hladi radimo punjenje od jabuka.

Jabuke oguliti i narezati na sitne kockice. Šećer staviti u veću tavu i lagano zagrijavati da se karamelizira. Kad je dobilo lijepu karamela boju dodati jabuke te brzo pomiješati.

Na to dodati maslac i miješati na srednjoj vatri oko 10 minuta da se jabuka omekša i karamelizira.

Ako se neki dio šećera kristalizira i neće se otopiti, samo ga izvadite. Staviti sa strane da se malo ohladi.

Krema

Izmiksati krem sir da se razbiju eventualne grudice. Dodati šećer u prahu, začine i vrhnje za šlag i sve skupa miksati dok ne dobijete čvrstu kremu.

Sastavljanje cupcakesa

Svaki cupcake zarežite nožićem i napravite mali krater. Ono što vam ostane od rezanja slobodno u ovom trenutku pojedite! Predobra je baza!

U svaki krater staviti punjenje od jabuka. Meni su dvije jabuke bile dovoljne za 15 cupcakesa.

Kad ste napunili zagladite površinu. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom po želji i istisnite na bazu. U svaki cupcake dodate jedan keksić i ukrasne mrvice.

Napomena

Recept za keksiće nalazi se na ovoj poveznici na blogu Just Cake The Cupcake.

Fotografije: Just Cake The Cupcake

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.