Francuska zbog Nutelle na sniženju provodi istragu i pooštrava zakone

Francuska je vlast pokrenula istragu zbog prošlotjednog kaosa u dućanima izazvanog sniženom cijenom Nutelle, a najavila je i strože zakone.

Trodnevna akcija francuskog supermarketa Intermarché tijekom koje su Francuzi veliku staklenku Nutelle mogli kupiti po 70 posto nižoj cijeni (umjesto 4,50 eura plaćali su 1,40 eura) izazvala je velike nerede, a scene tučnjave i nasilja u borbi za omiljenu staklenku preplavile su svjetske medije i društvene mreže.

Francuska je vlada odlučila stati na kraj ovakvim nemilim prizorima te je od supermarketa zatražila da se suzdrže od ovakvih popusta u budućnosti, a istovremeno je Uprava za zaštitu kupaca i konkurentnost francuskog ministarstva gospodarstva pokrenula istragu o popustima.

Francuski ministar gospodarstva Bruno Le Maire održao je sastanak s upraviteljem Intermarchéa te ga je podsjetio da su potpisali ugovor da se neće nastaviti s ovakvim akcijama i da moraju održati riječ. Istovremeno, i francuski ministar poljoprivrede Stephane Travert najavio je da će napraviti sve kako bi se sačuvala francuska proizvodnja i osigurala poštena cijena i konkurentnost poljoprivrednicima.

U francuskoj se vladi raspravlja o zakonu za uravnotežen komercijalni odnos u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru te za zdravu i održivu hranu kojemu je cilj pooštriti pravila za trgovačke popuste.

Talijanski proizvođač Nutelle, Ferrero, osudio je nasilje te se ogradio od sniženja, navodeći da je sam Intermarché ponudio taj popust.

Iako se Intermarché ispričao kupcima, ipak je nastavio s velikim sniženjima kave i pelena.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.