Festival torti u Pugli

U Pugli će se krajem mjeseca održati treće po redu izdanje festivala torti, a priliku za sudjelovanje imaju i natjecatelji i posjetitelji iz Hrvatske.

Treće po redu izdanje Puglia Cake Festivala održat će se 29. i 30. rujna 2018., u Palazzo San Giorgio, u Pugli. Ovo je najslađi regionalni događaj u Pugli, zamišljen kao prilika za predstavljanje, obrazovanje i trgovinu. Namijenjen je svima zaposlenima u ovoj industriji, ali i onima željnima spektakla, kako za gledanje tako i za degustaciju.

Cilj ove manifestacije je postati godišnja manifestacija s nacionalnim značajem, organizirana na jugu Italije.

Tvrtke koje se bave slasticama i dizajnom torti na ovom će se sajmu predstaviti putem live demoa, kulinarskih radionica te natjecanja. Ulaz na festival 29. rujna 2018. je besplatan, dok se ulaznica za 30. rujna 2018. plaća 4,00 eura. Taj je dan namijenjen strastvenoj, profesionalnoj te znatiželjnoj publici.

Za ovo su izdanju festivala najavljene brojne aktivnosti, natjecanja te radionice koje će voditi uvaženi gosti iz svijeta slastica i dizajna torti.

U sklopu festivala održat će se i Laboratori bambini di cake design, namijenjen najmlađima, za koji se plaća naknada od 10,00 eura, a koji će se održavati u različitim terminima, ovisno o uzrastu djece. Detalji o radionici te prijavnica koju je potrebno ispuniti nalaze se na mrežnim stranicama festivala.

Također, održat će se i natjecanje u dekoriranju torti na sedam različitih tema. Za ovo je natjecanje potrebno ispuniti prijavnicu koja je dostupna na mrežnim stranicama festivala, kao i uvjeti i pravila natjecanja. Treba napomenuti kako je za većinu kategorija rok za prijavu 15. rujna 2018.

Posebna će se pažnja posvetiti  mladima kroz uključivanje profesionalnih hotelskih škola s projektima izobrazbe.

Na ovome događanju mogu sudjelovati i natjecatelji i posjetitelji iz Hrvatske, a više detalja o festivalu te prijavama dostupno je na mrežnim stranicama festivala.

Fotografija: Puglia Cake Festival

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.