Festival cvijeća, jagoda i tradicije u Čakovcu

Čakovec će Dan grada obilježiti zanimljivim festivalom na kojem će ljubitelji jagoda doći na svoje te moći uživati u ukusnim zalogajima i napitcima od ovog ukusnog voća.

U Čakovcu će se, od 25. do 27. svibnja 2018., održat Festival cvijeća, jagoda i tradicije, kao dio manifestacije kojom se obilježava Dan grada Čakovca.

Iako je naglasak stavljen na izložbu i prodaju cvijeća te drugog ukrasnog bilja, kao i predstavljanje raznih umjetničkih djela koja uključuju cvijeće, osim cvjetnih mirisa, centrom grada širit će se i opojni mirisi jagoda iz svih krajeva Hrvatske.

Cilj je ove manifestacije prezentacija kulinarskih proizvoda i razvoj eno-gastro destinacije.

U subotu, 26. svibnja 2018., učenici ugostiteljskih usmjerenja Srednje škole Prelog okupljenima će raditi i frapee od jagoda te pokazati kako od običnog voća i povrća napraviti umjetnička djela i skulpture. Također, peći će i palačinke punjene čokoladom, domaćim pekmezom od dunje i šljive te namazom od jagoda i jabuka.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.