Fešta smokve i smokvenjaka u Barbanu

Ovoga će vikenda, na barbanskoj placi, ljubitelji smokvi moći uživati u raznim proizvodima izrađenim od ovoga voća te sudjelovati u izboru najboljeg smokvenjaka.

U Barbanu će se u subotu, 15. rujna, u organizaciji Turističke zajednice općine Barban, s početkom u 14 sati, održati 13. Fešta smokve i smokvenjaka. Cilj ove manifestacije jest očuvanje tradicije malog srednjovjekovnog naselja smještenog povrh rijeke Raše te tradicije cijele Istre, ali i podizanje svijesti o važnosti ove tradicijske mediteranske kulture.

Na ovogodišnjem će izdanju brojni izlagači predstaviti svoje raznovrsne delicije od smokve, od sušenih i flambiranih smokvi, rakija od smokve, marmelada pa do smokvenjaka.

U sklopu manifestacije održat će se i radionica izrade smokvenjaka s početkom u 17 sati, ali i ocjenjivanje i izbor najboljeg smokvenjaka, s početkom u 18 sati, o čemu će odlučivati posebna komisija.

Fotografije: Turistička zajednice Općine Barban

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.