Ella Dvornik: „Iako sam inače čokoladni tip, u trudnoći sam zavoljela voćne slastice“

Poznata blogerica Ella Dvornik za naš je portal otkrila koja ju slastica veže za djetinjstvo te je li s partnerom Charlesom već odabrala svadbenu tortu.

Iako je u Hrvatskoj dugo bila doživljavana samo kao kći pokojnog kralja funka Dina Dvornika i unuka legendarnog glumca Borisa Dvornika, Ella je u zadnjih nekoliko godina postala poznata isključivo po svom radu, kojim je stekla popularnost ne samo u hrvatskim, nego i u svjetskim razmjerima. Kao autorica bloga I am Ella, na kojem prije svega opisuje svoja putovanja, ali piše i o drugim temama iz područja lifestylea, Ella je stekla veliku popularnost, ali i brojna priznanje, od kojih valja izdvojiti ulazak u TOP 3 lifestyle blogova Ujedinjenog Kraljevstva u 2016. godini.

Danas pažnju medija najviše zaokuplja činjenica da s partnerom Charlesom Pearceom očekuje svoje prvo dijete. I mi smo u razgovoru dotaknuli tu temu pa smo saznali je li se Elli u trudnoći promijenio ukus kad su u pitanju slastice te jede li sada veću količinu slastica.

Nedavno ste na svojoj Instagram stranici objavili fotografiju Vaše nove kuhinje, zaključivši pritom da bi Vas možda ona mogla potaknuti na to na naučite kuhati. Kakva je situacija kad su u pitanju slastice – jeste li ikada pripremali slastice i ako jeste, koja je najuspješnija slastica koju ste pripremili?

Nemam baš iskustva sa slasticama iako su mi one najdraže. Jedino znam raditi palačinke. Nedavno smo se Charles i ja okušali u pravljenju veganskog kolača. Nažalost, još uvijek se nismo ohrabrili probati ga. Još uvijek je u hladnjaku. Jednostavno nemam povjerenja u svoje sposobnosti (smijeh).

Postoji li neka slastica koja Vas veže za dane djetinjstva? Koja je to i koje uspomene Vam budi?

Moja mama je pravila kolač koji se zvao ledene kocke. Užasno je jednostavan kolač, a super je okusa. On mi je bio jedan od dražih, ali broj jedan na mojoj ljestvici su zasigurno princes krafne.

Već nekoliko godina živite u Londonu ili barem tamo ostavljate stvari između brojnih putovanja. Jeste li tamo isprobali njihovu slastičarsku ponudu i kakvom biste je ocijenili?

Pa imala sam prilike, i moram priznat da su stoljećima ispred nas. Jednostavno se ne može usporediti s gradom kojeg nazivaju centar svijeta. Tamo ima sve. Ali doslovno sve. Ima stvari koje ne možete ni zamisliti. Cronut je recimo jedan izum koji kod nas još ne postoji, inače hibrid kroasana i krafne. Krispi kreme krafne su s drugoga svijeta… možete kupiti cupcakes i torte bez da ih naručujete 3 tjedna unaprijed… mislim ima zaista svakakvih perverzija.

Vi ste svjetska putnica, bili ste u mnogim zemljama. Imate li običaj u zemlji u koju dođete isprobati tradicionalne slastice? U kojoj ste zemlji jeli najbolju slasticu?

Pa inače isprobam što mi daju. Jedino što me do sada oduševilo je eton mess, ali to je engleski desert… u ostalim zemljama kojima sam bila su slastice bile slične našima, osim u Francuskoj, naravno… Oni isto imaju fantastične slatkiše.

Možete li možda usporediti ponudu i prezentaciju kolača u slastičarnicama diljem svijeta s onom u Hrvatskoj?

Kod nas se to još smatra skupim i nepotrebnim, kod nas svaka druga žena zna napraviti kolač djetetu za rođendan. Ja ne znam, i ima mnogo žena u svijetu koje nemaju vremena i radije će platiti 700 kuna da im netko drugi napravi tortu. Torte su skupe jer su sastojci skupi, ali van Hrvatske je potražnja veća pa ima i puno više stvari koje se mogu nabaviti za torte. Mislim da zaostajemo, ali sve ovisi o potražnji na tržištu.

Jeste li povećali količinu slastica koju jedete sad kada ste trudni u odnosu na onu „standardnu“ količinu?

Iskreno nisam… jedem slatko isto ko i prije.

Je li Vam se u trudnoći ukus promijenio kad su u pitanju slastice? Postoji li neka slastica koju posebno volite od kada ste trudni?

Sada više volim voćne stvari, makar sam inače čokoladni tip… ne volim inače voćne kolače, osim sada naravno.

Koja je općenito Vaša omiljena slastica i tko Vam ju je priprema?

Obožavam tiramisu i može mi ga pripremit tko god hoće – ja ću ga pojest.

Volite li više slastice pripremljene kod kuće ili pak one koje su izašle iz kuhinja vrhunskih slastičara i zašto?

Ovisi. Nekad su doma bolje, a nekad vani… ovisi tko radi.

U mnogim se medijima najavljuje Vaše vjenčanje s Vašim dugogodišnjim dečkom Charlesom. Jeste li možda razmišljali o tomu kakvu biste tortu htjeli za taj poseban dan?

Pa nije baš dečko više (smijeh). Iskreno, da me niste pitali ne bi ni razmišljala o torti. Tako da nemam pojma.

Kad biste morali birati između čokolade, sladoleda ili domaće torte, što biste odabrali i zašto?

Tortu… više volim slojevite užitke nego one jednostavne.

Fotografije: Ella Dvornik (Instagram)

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.