Džem od jagoda

Na našem portalu već imamo objavljen recept Nevene Josipović za džem od jagoda, a danas vam donosimo i onaj Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.

Sastojci
  • 5 kg svježih jagoda
  • 1,5 kg šećera
Priprema

Jagode operite, očistite i narežite na manje komade. U veći lonac u kojem će te kuhati džem slažite red jagoda, red šećera.

Ostavite jagode i šećer neka stoje preko noći kako bi jagode pustile svoj sok.

Idući dan kuhajte džem od jagoda na srednje jakoj vatri, uz stalno miješanje. Ovisno o tome koliko su jagode vodene, džem će se kuhati otprilike 2 sata. Gustoću džema provjerite tako da manju količinu džema izvadite na tanjurić i ohladite.

Tijekom kuhanja stvarat će se pjena. Nju pokupite šefljom ili većom žlicom i bacite.

Kuhani džem ulijte u sterilizirane staklenke (oprane, osušene i zagrijane u pećnici na 200°C) te ih zatvorite metalnim poklopcem. Ohlađeni džem čuvajte na tamnom, suhom i hladnom mjestu.

Fotografija: Slatki svijet torti i kolača

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image