Dvadeset i prva Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici

Svi koji žele iskušati ukusne slastice od kestena, a pritom se i dobro provesti mogu ovoga vikenda uživati u bogatoj ponudi koju pruža tradicionalna Kestenijada u Hrvatskoj Kostajnici.

U Hrvatskoj Kostajnici će se, i ove godine, od 5. do 8. listopada 2018., po dvadeset i prvi put održati tradicionalna Kestenijada.

Na ovogodišnjem izdanju ove tradicionalne jesenske manifestacije posjetitelji će moći uživati u ukusnoj gastronomskoj ponudi te zabavnom programu i svečanim događanjima. Organizatori ove manifestacije, Grad Hrvatska Kostajnica te Turistička zajednica grada Hrvatske Kostajnice, za ovu su prigodu organizirali i posebnu željezničku liniju iz Zagreba pod nazivom Kesten-cug.

Za ljubitelje slastica u ponudi će biti slastice izrađene po kostajničkim receptima: kesten pire i kolači od kestena, ali i pletenica od bundeve po kojoj je ovaj kraj poznat.

Fotografije: Turistička zajednica grada Hrvatske Kostajnice

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.