Drugo izdanje Festivala sladoleda u Fažani

Obožavatelji najpoznatije ledene slastice imaju priliku sudjelovati na festivalu sladoleda u Fažani te isprobati brojne različite okuse ove nadaleko poznate slastice.

Drugo po redu izdanje Festivala sladoleda održat će se u Fažani, 14. i 15. srpnja 2018., u organizaciji  Turističke zajednice. Svoje će ledene slastice na rivi predstaviti  čak devet  proizvođača i ugostitelja. Posjetitelji će tako imati priliku isprobati šezdesetak jedinstvenih okusa sladoleda, u kombinaciji s raznovrsnim voćem i preljevima, a osim uobičajenih kombinacija, tu će se naći i veganski sladoledi, zatim sladoledi bez glutena te sladoledi za dijabetičare. Većina sladoleda je od prirodnih istarskih sastojaka bez umjetnih boja i aditiva.

Posebno za ovu priliku kreiran je i neuobičajeni sladoled na bazi morskih alga. Osim sladoledom, posjetitelji će se moći osvježiti i shakeovima raznih okusa, sorbettom, ice-caffeom te ledenim tortama.

Na Festivalu će biti i mnogobrojni zabavni sadržaji  za cijelu obitelj – dnevni i večernji   program, animacija za djecu, koncerti, lutkarske predstave, face painting  te plesni sadržaji.

Fotografija: Turistička zajednica Fažana

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.