Dani črešanj va Lovrane

U Lovranu će se održati osamnaesta po redu manifestacija Dani črešanj va Lovrane, u sklopu koje će se, kroz cijeli mjesec, u lovranskim ugostiteljskim objektima moći kušati brojni specijaliteti s ovim osvježavajućim voćem.

U Lovranu će se, u organizaciji Turističke zajednice općine Lovran te u suradnji s lovranskim ugostiteljima, od 9. do 17. lipnja 2018., održati  manifestacija 18. Dani črešanj va Lovrane.

Tijekom lipnja u lovranskim će se kavanama, restoranima i konobama moći kušati zanimljive slastice od trešanja i jela spravljena s trešnjama, kao što su: kokteli od trešanja, karamelizirane trešnje na posteljici iznenađenja, palačinke sa domaćom skutom i lovranskim trešnjama, krostata s trešnjama te mnoge druge maštovite kreacije.

U subotu, 9. lipnja 2018., u sklopu zabavnog programa na Trgu sv. Jurja, održat će se rezanje velog štrudela uz degustaciju likera od trešnje „Lovranska črešnja“ s početkom u 11 sati.

Fotografije: Turistička zajednica općine Lovran

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.