Cupcakesi s višnjama i kremom od sira

Sjećate li se naše navijačke rolade? Krema od sira nam se toliko svidjela da smo je odlučili iskoristiti i za ove cupcakese u  kojima se skriva višnja.

Sastojci
Cupcakesi
  • 120 g omekšalog maslaca
  • 120 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 ml mlijeka
  • 2 velika jaja
  • korica limuna
  • po želji ruma
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • malo soli
Krema
  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 2,5 dl vrhnja za šlag
  • 60 g šećera
  • 1,5 vanilin šećera
I još
  • očišćene višnje
  • dekorativne mrvice
Priprema
Cupcakesi

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva s ventilatorom.

U jednoj posudi prosijte brašno, prašak za pecivo i sol i ostavite sa strane.

Omekšali maslac miješajte sa šećerom dok ne dobijete kremastu, svjetlu smjesu. Razdvojite žumanjke i bjelanjke pa jedan po jedan žumanjak dodajte prethodnoj smjesi stalno miješajući mikserom. U ovu smjesu dodajte ekstrakt vanilije, koricu limuna i rum pa ponovno promiješajte. Zatim dodajte mlijeko pa ponovno dobro promiješajte. Postepeno dodajte i suhe sastojke te sve dobro sjedinite mikserom.

Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg pa ga postepeno, ručno miješajući dodajte prethodno dobivenoj smjesi.

Pripremite kalup i košarice za muffine pa u svaku košaricu ulite smjesu (treba popuniti otprilike ¾ košarice). Napunjene košarice stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 15-20 minuta (čačkalicom provjerite je li pečeno).

Gotove cupcakese ostavite da se potpuno ohlade dok pripremite kremu.

Krema

Prilikom pripreme ovih cupcakesa koristili smo istu kremu kao za navijačku roladu – recept možete pronaći na ovoj poveznici.

Slaganje

Ohlađenim cupcakesima izdubite sredinu pa u nju stavite 2-3 očišćene višnje. Na vrh napunjenih cucpakese slastičarskom špricom nanesite kremu od sire te pospite dekorativnim mrvicama ili sokom od višanja.

Cupcakese čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Napomena

Količina sastojaka za kremu prilagođena je za ovaj recept, dok je sami postupak kreme isti kao i za navijačku roladu.

Fotografije: Kate Bošković 

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.