Cupcakesi s kremom od naranče

Zadnjih tjedana našu redakciju redovito ispunjavaju mirisi naranče, a fine, domaće naranče koje su nam stigle iz Kaštela iskoristili smo za divne cupcakese čija će vas krema osvojiti.

Sastojci
Cupcakesi
  • 120 g maslaca
  • 130 g kristal šećera
  • 3 jaja
  • 1 ½ žličice arome vanilije
  • korica od naranče
  • malo narančinog soka
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 ½ praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 60 ml mlijeka
Krema
  • 3 žumanjka
  • 150 ml soka od naranče
  • 150 g kristal šećera
  • 3 žlice glatkog  brašna
  • malo korice od naranče
  • 200 ml vrhnja za šlag
Priprema
Cupcakesi

Upalite pećnicu na 180 stupnjeva s ventilatorom.

Šećer zajedno s koricom naranče stavite u multipraktik ili blender te miksajte na najvećoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu. Prebacite smjesu u posudu te joj dodajte maslac i mikserom miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. U ovu smjesu dodajte jedan po jedan žumanjak te dobro izmiješajte, a zatim dodajte i aromu vanilije te malo narančinog soka.

U posebnoj posudi prosijte brašno, prašak za pecivo i sol pa postepeno dodajući, umiješajte i to u smjesu. Zatim dodajte i mlijeko.

U posebnoj posudi izmiješajte snijeg od bjelanjaka pa ga polako, ručno miješajući pjenjačom dodajte smjesi. Dobivenu, homogenu smjesu rasporedite u kalup za muffine u koje ste stavili košaricu za muffin (ili pak u silikonski kalup za muffin bez košarice) te pecite u zagrijanoj pećnici između 15-20 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice). Provjerite jesu li cupcakesi gotovi koristeći čačkalicu.

Gotove cupcakese izvadite iz pećnice i ostavite da se ohlade te ih izvadite iz kalupa.

Krema od naranče

U jednoj posudi miješajte žumanjka sa šećerom dok ne postane svjetla smjesa, a zatim joj dodajte prosijano brašno i ponovno izmiješajte. U ovu smjesu dodajte sok od naranče koji ste prethodno procijedili te miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Sve prebacite u lončić, dodajte koru od naranče i stavite na laganu vatru te miješajući kuhajte dok se krema ne zgusti.

Skuhanu kremu maknite s vatre, prebacite u staklenu posudu, prekrijte je prozirnom folijom (stavljajući foliju izravno na kremu kako se ne bi stvorila korica) te je, nakon što se ohladi na sobnu temperaturu, stavite na dva sata u hladnjak ili na pola sata u zamrzivač.

Vrhnje za kuhanje stavite na petnaest minuta u zamrzivač, a zatim ga izradite u čvrsti šlag i polagano dodajte ohlađenoj kremi od naranče.

Izrađenu kremu stavite u slastičarsku špricu s otvorom po želji i dekorirajte svoje cupcakese. Do posluživanje cupcakese čuvajte u hladnjaku.

Napomena

Od ove smjese, mi smo dobili 10 velikih cupcakesa.

Fotografije: Kate Bošković

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.