Cupcakesi ruže

Tamara s bloga What’s for dessert? nam je poslala recept za zanimljivo dekorirane cupcakese ruže.

Sastojci
(za otprilike 20 cupcakesa)
  • 160 g glatkog brašna
  • 1 i  1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 i  1/2 žličica ekstrakta vanilije
  • 115 ml ulja
  • 115 ml mlaćenice (umjesto mlaćenice iskoristiti sljedeći recept: u 115 ml mlijeka dodajte 1/2 žličice bijelog octa ili limunovog soka i pustite da odstoji 5 minuta prije upotrebe)
Krema
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 300 g krem sira
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 500 g šećera u prahu
Priprema
Cupcakesi

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U većoj posudi miksajte jaja 20 sekundi. Dodajte šećer i nastavite miksati otprike 30 sekundi na srednjoj brzini. Dodajte ekstrakt vanilije i ulje pa kratko miksajte. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte pola mješavine s brašnom. Zatim dodajte pola mlijeka pa ostatak brašna i ostatak mlijeka. Miksajte tek toliko da se sastojci povežu.

U kalup za muffine stavite papirnate košarice. U svaku stavite po dvije žlice smjese. Pecite 12 – 14 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C. Cupcakese izvadite iz kalupa nakon 2-3 minute pa pustite da se ohlade na rešetki. Kada se ohlade, možete ih dekorirati. Pečeni i nedekorirani cupcakesi se mogu i zamrznuti, a odmrzavajte ih na sobnoj temperaturi.

Punjenje

Svaki cupcake u sredini ima rupu koju sam izrezala nožićem. Rupa je ispunjena domaćim džemom od šljiva, a izrezani dio je skraćen tako da ostane samo tanki poklopac od tijesta kojim se poklopi punjenje. Postoji razlog zašto sam odabrala domaći džem – služi mi kao svojevrsna ravnoteža, jer je krema (barem za moj ukus) totalno nezanimljivog okusa, iako je taj frosting jako popularan kod cura koje se ozbiljnije bave cupcakesima. Kremu je najbolje napraviti prije pečenja biskvita i staviti u frižider kako bi se ohladila

Krema

Izmiksati maslac, dodati krem sir i ekstrakt vanilije. Postupno dodavati šećer u prahu i miksati na srednjoj brzini dok se sastojci ne sjedine. Staviti u frižider da se dobro ohladi prije dekoriranja.

Dekoriranje

Sam proces dekoriranja je vrlo jednostavan i sve što treba napraviti je bojom u gelu premazati unutrašnjost vrećice za dekoriranje te ju napuniti kremom. Na taj način samo rubovi kreme budu obojani. Za dekoriranje su korišteni Wilton nastavci 1M i 124.

Fotografije: What’s for dessert

Ispis

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.