Čupavci

Nedjelja bez dobre slastice je gotovo pa nezamisliva stoga ćemo današnju nedjelju zasladiti sočnim, neodoljivim čupavcima.

Sastojci
Biskvit
  • 100 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna
  • 3 jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 35 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Čokoladna krema
  • 200 ml mlijeka
  • 100 g čokolade
  • 200 g maslaca
  • 2000 g šećera
  • malo arome vanilije
I još
  • kokosovo brašno
Priprema
Biskvit

U jednoj posudi prosijte brašno i prašak za pecivo te ostavite sa strane.

Maslacu sobne temperature dodajte šećer te sve pjenasto izmiješajte mikserom. U tu smjesu dodajte vanilin šećer i koricu limuna pa malo promiješajte. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa u smjesu maslaca i šećera dodajte jedan po jedan žumanjak. Između svakog dodavanja dobro promiješajte mikserom. U ovu smjesu dodajte mlijeko pa ponovno dobro izmiješajte te dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa dodajte malo po malo prethodno dobivenoj smjesi, miješajući pjenjačom ili kuhačom. Dobivenu smjesu ulijte u lim za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom te pecite u ugrijanoj pećnici oko 25 – 35 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice, čačkalicom provjerite je li pečeno).

Kad je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice i pustite da se malo ohladi.

Čokoladna glazura

U jedan lonac staviti sve sastojke pa na pari kuhati dok se malo ne zgusne. Gotovu kremu maknuti s vatre i pustiti da se malo ohladi.

Slaganje

Ohlađeni biskvit odrezati na jednake komade pa svaki komad umočiti u čokoladnu kremu te valjati u kokosovo brašno pa slagati na tanjur za posluživanje i poslužiti.

Napomena

Mi smo pekli u limu za pečenje dimenzija 30 x 18 cm.

Fotografije: Kate Bošković 

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.