Crumble s cimetom i jabukama u čaši

Hladniji dio godine gotovo je nezamisliv bez mirisa jabuke i cimeta. Znaju to i sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art koje su danas s nama podijelile svoj recept za crumble s cimetom i jabukama u čaši.

Sastojci
(za 4 čaše od ca. 300 ml)
Crumble s cimetom
  • 110 g glatkog brašna
  • 75 g maslaca
  • 35 g šećera
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čajna žlica naribane korice od limuna
  • prstohvat soli
Krema od sira
  • 150 g svježeg, kremastog sira
  • 60 g meda (tekućeg)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 velika žlica soka od limuna
  • 1 čajna žlica naribane korice od limuna
  • 150 ml slatkog vrhnja
Kompot od jabuka
  • 650 g jabuka
  • 100 ml soka od jabuka
  • 35 g šećera
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 štapić cimeta
  • 1 klinčić
I još (za dekoraciju)
  • maline
  • listići mente
  • šećer u prahu
Priprema
Crumble s cimetom

Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto, umotati u prijanjajuću foliju i ostaviti sat vremena u hladnjaku da miruje. Zagrijati pećnicu na 175°C. Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje i po njemu prstima izmrviti tijesto. Peći oko 15 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Krema od sira

Svježi sir pomiješati s medom, vanilin šećerom, sokom i koricom od limuna. Slatko vrhnje izmiksati u čvrsti snijeg i pažljivo umiješati u kremu od sira. Ostaviti u hladnjaku.

Kompot od jabuka

Jabuke oguliti i narezati na male komadiće. Staviti u jedan lonac, dodati sok, šećer, cimet, štapić cimeta i klinčić. Kuhati na srednjoj temperaturi kao za kompot. Izvaditi štapić cimeta i klinčić te ostaviti da se kompot potpuno ohladi.

Slaganje

Jednu trećinu čaše napuniti kompotom, slastičarskom vrećicom na kompot nanijeti kremu i na kraju prekriti crumbleom. Dekorirati malinama i listićima mente te posuti šećerom.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.