Čokoladni recepti koji će vam zasladiti Svjetski dan čokolade

Donosimo vam devet čokoladnih recepata uz koje će proslava Svjetskog dana čokolade biti još slađa.

Danas se u brojnim zemljama diljem svijeta obilježava Svjetski dan čokolade. Upravo vam tim povodom donosimo kratki pregled devet čokoladnih recepata objavljenih u našoj rubrici Recept tjedna, koji su kao stvoreni za proslavu ovog dana.

Dvostruko čokoladni browniesi

Nedavno smo objavili recept za dvostruko čokoladne browniese koji  su nas oduševili svojom sočnošću i punoćom okusa.

Sočni kolač od bjelanjaka i kakaa

Velike količine bjelanjaka koje su nam ostale nakon izrade uskršnjih slastica ovaj smo put odlučili iskoristiti za izradu ovog divnog kolača od bjelanjaka i kakaa – bio je to pun pogodak.

Dorin kolač od čokolade i višanja

U čokoladni kolač dodali smo višnje pa sve još prelili sirupom od višanja i dobili neodoljivu kombinaciju okusa.

Slatke kuglice

Recept kao stvoren za ove vruće ljetne dane kad nam pećnica nije baš najbolji prijatelj – za izradu ovih slatkih i jako ukusnih kuglica ona nam, srećom, nije potrebna.

Kolač od čokolade i naranče

Pećnicu ćete, međutim, morati paliti ako izaberete ovaj neodoljivi kolač od čokolade i naranče, ali vjerujte nam – nećete požaliti.

Čokoladni tart sa šumskim jagodama

Šumske jagode koje smo dobili na dar za čas su se našle u ovom divnom čokoladnom tartu kojem smo, uz to, dodali i džem od jagoda.

Čokoladne kuglice

Još jedne kuglice koje se pripremaju bez paljenja pećnica i čija je izrada jako jednostavna oduševit će i vas i vaše goste. Svakako ih do posluživanja čuvajte u hladnjaku zbog visokih temperatura u zraku.

Dvostruko čokoladni keksi

Čokolade nikad dosta – time smo se vodili pri izradi ovih čokoladnih keksića koje smo prošarali bijelom čokoladom i dobili divan vizualni efekt.

Torta caprese

Jedna od moje dvije omiljene torte svakako je torta caprese koju sam prvi put probala prilikom posjeta otoku Capriju, a od tada sam često pripremala, uvijek je servirajući uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Fotografije: Kate Bošković i Mirjana Bošković Smrekar

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.