Čokoladni fudge od slanutka, lješnjaka i brusnica

Da slanutak odlično funkcionira u slasticama, dokazuju nam Nensi i Slaven Beram s bloga Rainbow in my kitchen svojim receptom za čokoladni fudge od slanutka, lješnjaka i brusnica.

Sastojci
  • 200 g slanutka,  skuhanog i očišćenog od ljuskice
  • 200 g paste od datulja (već gotova pasta koju možete kupiti u trgovinama zdrave hrane)
  • 50 g kokos kreme (obično se prodaje u tvrdom bloku od 200 g, a možete je naći u većini trgovina zdrave hrane)
  • 60 g tamne čokolade
  • 50 g suhih brusnica
  • 100 g pečenih lješnjaka, 50 g samljevenih, 50 g cijelih
Priprema

Otopite kokos kremu i čokoladu na posve laganoj vatri uz konstantno miješanje. Stavite sa strane da se malo ohladi.

Očišćeni slanutak i pastu od datulja stavite u blender i miksajte dok se sve ne sjedini (ne bi smjeli ostati komadići slanutka u smjesti, morate dobiti gustu, glatku pastu).

Smjesu premjestite u zdjelu i dodajte otopljenu čokoladu i kokos kremu, 50 g samljevenog lješnjaka i brusnice. Dobro izmiješajte dok se sve ne poveže. Budući da je smjesa dosta gusta, možete koristiti i ručni mikser kako bi bili sigurni da je sve dobro sjedinjeno.

Uzmite po komadić smjese i stavite u silikonske kalupe za muffine (napunite ih do 1/3 ili 1/2, po želji). Smjesu dobro utisnite u kalupe, a zatim u smjesu utisnite 3, 4 pečena lješnjaka.

Kalupe stavite u hladnjak na par sati da se fudge stisne. Ukoliko ste u žurbi, možete ga staviti pola sata u zamrzivač.

Držati u hladnjaku.

Fotografija: Rainbow in my kitchen

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.