Čokoladne princes krafne

Na našem portalu već imamo objavljen recept za princes krafne naše urednice Kate Bošković, a sad s vama dijelimo i recept Mirjane Šmit s bloga Od slatkoga slađe koja je svoje princes krafne obogatila čokoladnom kremom.

Sastojci
Krafne
  • 2,5 dl vode
  • prstohvat soli
  • 200 g oštrog brašna
  • 150 g maslaca
  • 7 jaja
Krema
  • 8 dl vrhnja za šlag
  • 600 g čokolade za kuhanje
I još
  • 400 g malina
Priprema
Krafne

Vodu, maslac i sol zakuhati te dodati brašno i miješati dok smjesa ne postane gusta.

Skinuti s vatre i umutiti  jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje mikserom. Hladiti oko 10 minuta

Slastičarskom vrećicom oblikovati kuglice i peći u pećnici zagrijanoj na 200 ˚C 25 –  30 minuta.  Za vrijeme pečenja pećnicu ne otvarati.

Krema

Vrhnje za kuhanje i čokoladu topiti u loncu za kuhanje na pari uz stalno miješanje. Kremu izliti u drugu posudu i hladiti u hladnjaku 3 sata. Hladnu kremu umutiti mikserom.

Hladnim krafnama odrezati vrh, puniti kremom i malinama te  poklopiti i ohladiti.

Fotografija: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.