Čokoladna torta s kremom od malina

Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača ovu tortu opisuje kao spoj sočnog čokoladnog biskvita i lagane kreme od maline – odlična kombinacija za slatko ljetno osvježenje.

Sastojci
Čokoladni biskvit
  • 10 jaja
  • 250 g šećera
  • 80 ml mlake vode
  • 80 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 200 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1 prašak za pecivo
Krema od malina
  • 350 g curda od malina
  • 250 g mascarpone sira
  • 400 ml slatkog vrhnja
Priprema

Za pripremu ove torte potrebno je najprije pripremiti kremu, odnosno curd od malina – recept dostupan na ovoj poveznici.

Za pripremu čokoladnog biskvita, brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom u prahu.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Dodajte prstohvat soli. Pomalo dodajte suhe sastojke (obavezno ih prosijte) i sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite otprilike 50 minuta na 180°C. Nakon pola sata biskvit slobodno prekrijte papirom za pečenje (ili alu folijom) kako ne bi potamnio.

Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prerežite po dva puta tako da dobijete tri tanka biskvita. Biskvit je sam po sebi dosta sočan tako da ga ne treba dodatno vlažiti.

Curd pomiješajte s mascarpone sirom, a zatim umiješajte tučeno slatko vrhnje. Tortu slažite tako da imate tri reda biskvita i tri reda kreme. Tortu ukrasite po želji i spremite hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja.

Fotografije: Slatki svijet torti i kolača

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.