Čokoladna gianduja torta

Za vašu dnevnu dozu čokoladnih slastica danas se pobrinula Tamara s bloga What’s for dessert, pripremivši ovu neodoljivu čokoladnu gianduja tortu.

Sastojci
Biskvit
  • 100 g maslaca
  • 100 g mliječne čokolade narezane na komadiće
  • 20 g tamne čokolade narezane na komadiće
  • 50 g čokolade u prahu
  • 3 jaja
  • 60 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g tostiranih mljevenih lješnjaka
Ganache
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 200 g gianduja čokolade narezane na komadiće
Chantilly krema
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
Biskvit

Na pari otopite maslac, tamnu i mliječnu čokoladu. Kad se rastopi, maknite s vatre, umiješajte čokoladu u prahu i pustite da se prohladi. Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilijom dok se smjesa ne udvostruči. U mješavinu s jajima pažljivo umiješajte rastopljenu čokoladu i lješnjake. Smjesu izlijte u kalup za tortu promjera 20 cm obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 170⁰C. Biskvit pustite u kalupu da se malo ohladi dok pripremite ganache.

Ganache

Slatko vrhnje zagrijte do vrenja pa prelijte po čokoladi. Pustite da odstoji 1 minutu pa miješajte dok se čokolada ne rastopi. Pustite na sobnoj temperaturi dok se ne postane gušći pa izlijte na biskvit i stavite tortu u frižider na nekoliko sati ili preko noći, dok se ganache u potpunosti ne stisne.

 Chantilly krema

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag uz dodatak šećera i ekstrakta vanilije. Kremu rasporedite po torti i ukrasiti čokoladnim strugotinama.

Fotografije: What’s for dessert?

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.