Čokolada u kinu – posebna proslava Svjetskog dana čokolade

Sutra će se u Dubrovniku održati posebno događanje povodom Svjetskog dana čokolade – Čokolada u kinu.

Sutra, 7. srpnja,  obilježava se Svjetski dan čokolade, a tim će povodom u Dubrovniku biti održano posebno događanje u ljetnom kinu Slavica.

Naime, u suradnji Kinematografa Dubrovnik i čokomanufakture Poeticacao u ljetnom kinu Slavica dostojno će se proslaviti, kako organizatori kažu, „najgoluzniji praznik“.

Program manifestacije Čokolada  u kinu započinje u 19 sati ljetnim izdanjem radionice za djecu Mala škola čokolade, za koju su organizatori već primili veliki broj prijava.

Zatim će u 21 sat svi ljubitelji čokolade i filma imati priliku pogledati hrvatsku premijeru dokumentarca Semisweet: life in chocolate, redatelja Michaela Allcocka, koji paralelno kroz četiri bitno različite priče pokušava sintetizirati ono što danas čini taj čarobni, gorko-slatki svijet čokolade. 

Ova manifestacija ugostit će i dr. sc. Katiju Dolinu, botaničarku s Instituta za more i priobalje, zatim poznatu dubrovačku slastičarku i vlasnicu Male trube, Luciju Tomašić Šarić te naposljetku gosta iznenađenja iz domovine kakaa, trenutno na proputovanju u Dubrovniku, a čokoladnu ćakulu moderirat će arhitektica čokolade Irena Bastijanić, suorganizatorica proslave i osnivačica čokomanufakture Poeticacao.

Po završetku projekcije, od 22 sata u interakciji s publikom organizatori će pretresti zanimljive gorko-slatke teme.

Na kraju će svi uživati i u tratamentu (čašćenju) uz plavac mali biodinamičke pelješke vinarije Križ, čokoladu Poeticacao koja spaja najfiniji peruanski kakao etičnog porijekla s daškom mljetskog maslinovog ulja, zaslađujući ih samo šipanskim rogačem i lokalno b(i)ranim začinima te omiljene čokoladne gulozarije Lucije Tomašić Šarić i Antonije Medo.

Fotografija: Ana Marija Bujić

Treba na kraju napomenuti kako su organizatori zamolili goste da, u svrhu smanjenja stvaranje nepotrebnog otpada, sa sobom ponesu vlastitu čašu ili bočicu pa čak i tanjurić te ih po završetku manifestacije ponesu kući.

Ulaz na manifestaciju je slobodan, a za sudjelovanje na radionici potrebna je prethodna prijava na poeticacacao@gmail.com ili 0955623723.

Fotografije: Pexels i Poeticacao

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.