Čoko dulce de leche torta

Novi recept za kremastu čoko dulce de leche tortu donosi nam Nevena Josipović s bloga BakeCakes.

Sastojci
Biskvit
  • 2 jaja
  • 150 g šećera
  • 2 žlice ulja
  • 1 dcl vode
  • 150 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • pola praška za pecivo
  • 20 g kakaa u prahu
Ganache krema
  • 200 g tamne čokolade
  • 5 dcl slatkog vrhnja
  • par kapi arome naranče
Dulce de leche
  • 500 ml mlijeka
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 20 g maslaca
  • 50 ml vode
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 1 vrećica želatine
Priprema
Biskvit

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli.  Istucite ih u čvrsti snijeg.

Žumanjke izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte vodu i ulje. Brašno sjedinite s praškom za pecivo i kakaom te dodajte u žumanjke. Dobro izmiksajte, dodajte snijeg od bjelanjaka pa promiješajte pjenjačom.

Pecite u prethodno namašćenom kalupu (promjera 26 cm), na 170°C, tridesetak minuta.

Kada je biskvit pečen, prerežite ga da dobijete dvije kore.  Jedna neka vam bude deblja, a druga tanja jer ćete ju izmrviti i posuti po torti. Prvu koru biskvita stavite na stalak za tortu, stavite obruč kalupa oko njega jer će vam trebati kada budete stavljali kreme.

Ganache krema

Čokoladu usitnite na kockice, a 3,5 dcl slatkog vrhnja stavite zakuhati. Pred početak vrenja maknite s vatre te prelijte po čokoladi. Dodajte par kapi arome naranče. Miješajte dok se čokolada i vrhnje ne sjedine. Pustite desetak minuta da se malo prohladi. Posebno istucite 1,5 dcl slatkog vrhnja te dodajte u kremu, promiješajte pjenjačom da se sjedini. Kremu izlijte na biskvit, stavite u hladnjak i pustite da se stisne.

Dulce de leche

Mlijeko stavite u posudu dodajte šećer, vanilin šećer, vodu i maslac. Pustite da zakuha pa kuhajte na laganoj vatri još sat i pol. Vidjeti ćete da će promijeniti boju u svjetlo smeđu te će postati gusto i karamelasto. Maknite s vatre, a želatinu napravite prema uputi na vrećici te ju dodajte u karamel i promiješajte. Izradite slatko vrhnje u šlag te dodajte karamel u njega. Sve zajedno još jednom izmiksajte. Tortu izvadite iz hladnjaka, dulce de leche kremu stavite po ganache kremi, a drugu tanju koru biskvita izmrvite te pospite po torti. Pustite da odstoji 3-4 sata u hladnjaku te poslužite.

Fotografija: BakeCakes

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.