Chtef Zagorski chef – kulinarsko natjecanje Krapinsko-zagorske županije

Na ovom će zanimljivom kulinarskom natjecanju posjetitelji imati priliku kušati slastice koje natjecatelji izrade za osvajanje titule i statue Zaforski chef, ali i brojne druge slatke proizvode.

Tuheljske Toplice će u četvrtak, 18. listopada 2018., biti domaćin velike kulinarske manifestacije  Krapinsko – zagorske županije, natjecanja Chtef- zagorski chef, koja će se održati u hotelu Well, u Termama Tuhelj, s početkom u 12,00 sati.

Ova manifestacije predstavlja natjecanje zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. Broj natjecatelja ograničen je na broj sedam, zbog simbolike: sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.

Na ovogodišnjem, osmom po redu izdanju natjecanja, kuhari će snage odmjeriti u pripremi glavnog jela i deserta sa prethodno zadanim namirnicama. Ove godine to su svinjska koljenica kao središnja tema te zelje, krumpir i grožđe.

Pobjedu na natjecanju odnijeti će onaj kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručni žiri koji ocjenjuje autorsku kreaciju prema prethodno određenim kriterijima, a to su izgled, miris i okus jela, preciznost termičke obrade namirnica te maštovitost i kreativnost u pripremi jela. Pobjednik natjecanja osvaja titulu i statuu Zagorski chef.

Okupljeni će posjetitelji na natjecanju moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih kušati, ali i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije vina renomiranih zagorskih vinara, zagorskih štrukli koje će za ovu prigodu pripremiti OPG Micak Mladen, zatim kolača spravljenih po receptima sa tradicionalne manifestacije KZŽ Babičini kolači koje će pripremati bakice Mirica Sinković, Zdenkica Ljubić i Božica Lacković, zagorski bagremov med i brojne druge proizvode.

Fotografija: Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.