Cherry choco cake

Prošli tjedan donijeli smo njezin recept  za sočnu pitu s trešnjama, a danas se bacamo na višnje – naša suradnica Ivana Kovačević Roginić sa stranice 50 shades of hunger pripremila nam je neodoljivi kolač s višnjama i čokoladom.

Sastojci
Čokoladni biskvit
(čaša 2 dcl je mjera)
  • 2 čaše jogurta
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žličica sode bikarbone
Nadjev od višanja
  • oko 500 g višanja, svježih ili iz kompota
  • 10 dkg šećera
  • 1 žlica cimeta
  • 1 puding od vanilije (prah)
Čokoladna krema
  • 1 puding od čokolade
  • 100 g mliječne čokolade
Priprema
Biskvit

Izmutiti posebno mokre, posebno suhe sastojke te lagano u mokre (jogurt, ulje, i šećer) dodavati suhe sastojke dok ne dobijete lijepu smjesu bez grudica.

Biskvit peći na 180 stupnjeva oko 20 min, provjeriti čačkalicom da li je pečen.

Još vrući biskvit ja sam prelila sa malo soka i likera od višanja, tako da bude još sočniji.

Nadjev od višanja

Sve sastojke kuhati na laganoj vatri oko 15-20 min, dok se ne zgusne.

Hlađenjem će se zgusnuti još više.

Kad se malo ohladi, na biskvit izliti nadjev od višanja te ostaviti da se hladi u hladnjaku.

Čokoladna krema

Puding skuhati prema uputama na vrećici, u vrući umiješati 100 g mliečne čokolade i miješati dok se ne rastopi.

Kada se biskvit i nadjev dobro ohlade, staviti puding od čokolade i vratiti na hlađenje.

Čuvati na hladnom i poslužiti ohlađeno.

Fotografije: 50 shades of hunger

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.