Cheesecake u korama za savijaču

Gotovo da ne prođe tjedan bez da na našem portalu objavimo neki recept za cheesecake – ovaj današnji, poseban po tomu što je u korama za savijaču, potpisuje Irena Gavran s bloga Pregacha.

Sastojci
  • 70 g otopljenog maslaca
  • 8 listova kora za štrudlu
  • 500 g ricotte
  • 400 g svježeg sira
  • 60 ml vrhnja za šlag
  • 170 g meda
  • 2 vanilin šećera
  • 4 jaja + 2 žumanjka
  • naribana kora jednog manjeg limuna i sok  ½ limuna
I još
  • šećer u prahu i voće po želji za serviranje
Priprema

Upalite pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za tortu promjera 26 cm premažite maslacem po dnu i rubovima.

Uzmite jednu koru, namažite ju maslacem. Preko nje stavite drugu koru, pa i nju namažite. Te dvije kore stavite u kalup, fino ga obložite sa svih strana. Sad uzmite opet dvije kore (sve isto radite) i stavite ih u kalup, samo ovaj put stavite duži dio nasuprot prvim korama. I tako još dva puta. Znači prve dvije kore idu ovako: |, pa druge dvije -, pa opet | i zadnje -.

U blender ili multipraktik ubacite ricottu, sir i vrhnje i miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete glatku kremu (kad koristim samo ricottu bude ultra kremasta i svilenkasta krema, ali i sa svježim sirom ne gubi puno na okusu). Dodajte med, vanilin šećer, sok limuna, jaja i žumanjke i miksajte dok se ne sve ne sjedini, oko minutu. Umiješajte ručno koru limuna pa kremu istresite u kalup na kore.

Pecite 1 sat na 175 stupnjeva, a zatim ugasite pećnicu i ostavite kolač unutra još pola sata. Izvadite i ohladite na sobnoj temperaturi, a nakon toga spremite u hladnjak.

Pospite šećerom u prahu i željenim voćem. Inače koristim maline ili borovnice, no danas sam iskoristila nar koji mi je ostao. I nije bilo loše… No, i bez voća je odlična.

Napomena

Kad režem, koristim onaj nož za kruh, puno lakše mi izreže i koru na dnu i sa strane. Također, možete odrezati taj višak kora što viri prije pečenja, ali ja volim kad imam taj rub hrskavog.

Fotografije: Pregacha

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.