Cheesecake s limunom i limetom

Dvostruko citrusno osvježenje stižem nam u ovom cheesecakeu čiji recept potpisuje Nina Stojanov s bloga Dalmatian things with Nina.

Sastojci
Podloga
  • 250 g mljevenih keksa
  • 100 g maslaca
  • 2 vanilin šećera
  • korica naribanog limuna
  • korica naribane limete
Krema
  • 400 g svježeg krem sira
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • sok jednog limuna
  • sok jedne limete
  • 150 g šećera u prahu
Ganache od bijele čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 250 g bijele čokolade
Priprema
Podloga

Mljevene kekse pomiješajte s vanilin šećerom i naribanim koricama citrusa. Sve prelijte rastopljenim maslacem i sjedinite. U okrugli kalup ravnomjerno utisnite smjesu pa stavite u hladnjak da se stegne oko sat vremena.

Krema

Izraditi vrhnje u čvrsti šlag.

U drugoj posudi izmiješajte krem sir, šećer u prahu i sok od navedenih citrusa. Dodajte šlag i dobro izmiješajte. Preko podloge od keksa premažite kremu od sira. Ravnomjerno je rasporedite i poravnajte površinu na kraju.

Ganache od bijele čokolade

Čokoladu rastopite na pari sa slatkim vrhnjem, a zatim s ovim ganacheom prelijte cheesecake.

Ukrasite svoj cheescake po želji.

Ja sam preko ganache  a od bijele čokolade posula mljevene pistacije kako bi se okusi savršeno spojili.

Fotografije: Dalmatian things with Nina

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.