Cheesecake od matche, avokada i limuna

U novi radni tjedan krećemo s ovim zdravim receptom Nensi i Slavena Berama s bloga Rainbow in my kitchen.

Sastojci
Podloga
  • 80 g tostiranih badema
  • 10 g zobenih pahuljica
  • 10 g kokosa
  • 50 g datulja (prethodno ih namočiti u vodi minimum 1 sat)
  • 1 žlica kokosovog ulja
Krema od matche, avokada i limuna
  • 150 g indijskih oraščića (prethodno ih namočiti u vodi minimum 4 sata)
  • 1/2 avokada (otprilike 120 g)
  • 100 g kokos kreme (stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka)
  • sok jednog manjeg limuna
  • 4-5 žlica agave
  • 2 žličice matcha praha
Priprema
Podloga

Obložite kalup za tortu promjera 12 cm papirom za pečenje.

Stavite bademe i zobene pahuljice u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte kokos, ocijeđene datulje i kokosovo ulje te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.

Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite u frižider dok se priprema krema.

Krema od matche, avokada i limuna

Sve sastojke za kremu stavite u blender i miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu.

Kremu izlijte na podlogu i izravnajte.

Tortu stavite u frižider preko noći ili par sati u zamrzivač da se stisne.

Prije serviranja, ukrasite je borovnicama.

Fotografija: Rainbow in my kitchen

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.