Cheesecake malina tart

Maline su svoje mjesto našle i u današnjem receptu koji potpisuje Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla.

Sastojci
Prhko tijesto
  • 250 g glatkog brašna
  • 120 g maslaca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera u prahu
Cheesecake krema
    null
  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 250 g krem sira
  • sok 1/2 limuna
  • 75 g šećera
  • 10 g šećera u prahu
I još
  • cca 200 g svježih malina
Priprema

Prosijte brašno u posudu pa dodajte omekšali maslac, šećer u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mikserom sve izmiksajte tako da ne ostanu grudice. Dodajte jaje i zamijesite tijesto, ja sam sve radila uz pomoć samostojećeg miksera i nastavka za tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku barem 15 minuta. Izvadite ga iz hladnjaka i razvaljajte između dva papira za pečenje u krug veći od promjera kalupa (26cm), premjestite ga u kalup, lagano utisnite prstima i malo izbockajte vilicom. Kako bi tijesto ostalo što ravnije tijekom pečenja po njemu možete rasporediti i keramičke perlice za pečenje, ali može i bez njih. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 15 minuta. Izvadite i ohladite na sobnoj temperaturi prije stavljanja kreme.

Mikserom izmiksajte šećer i krem sir otprilike 2-3 min dok smjesa ne postane kremasta, a zatim dodajte i limunov sok pa kratko promiksajte. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje (pripazite da ga ne premutite) pa ga špatulom lagano umiješajte u smjesu. Rasporedite kremu po tijestu i ostavite sve u hladnjaku barem 2-3h dok se ne ohladi, najbolje preko noći. Prije serviranja posložite maline.

Fotografije: Sweet life by Karla

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.