Četvrto izdanje festivala međimurskih slastica u sv. Martinu na Muri

Pobjedom na prošlogodišnjem izdanju, dedek Stanko Trstenjak, osigurao je svojoj općini domaćinstvo za ovogodišnje izdanje festivala međimurskih slastica – Bakini kolači.

U subotu 15. rujna 2018. u termama sv. Martin, s početkom u 10 sati, održat će se,  četvrto po redu izdanje Bakinih kolača, festivala međimurskih slastica.

Organizatori ove manifestacije su Udruga za očuvanje kulturne baštine „Međimurska gruda“ iz Dunjkovca te Turistička zajednica Općine sv. Martin na Muri.

Posjetitelji festivala moći će iskušati tradicionalne međimurske slastice, ali i uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Podsjetimo, cilj ovog festivala je popularizacija međimurskih kolača i slastica, odnosno očuvanje i oživljavanje izvornosti i tradicije pripreme međimurskih kolača i slastica.

Na natjecanje u pripremi kolača prema originalnim receptima baka i prabaka pravo prijave imaju žene, ali i muškarci s područja Međimurske županije, uz uvjet da su bake, odnosno djedovi.

Upravo je prošlogodišnji pobjednik, Stanko Trstenjak, koji se svoju zasluženu lentu prepustio svom sinu, Saši Trstenjaku osigurao svojoj općini, Sveti Martin na Muri, domaćinstvo 4. festivala međimurskih slastica 2018. godine.

Fotografija: Bakini kolači

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.