Damir Kedžo: “Često se nagradim dobrom slasticom”

Poznati hrvatski pjevač, koji je slavu stekao sa 16 godina, kao natjecatelj u tada iznimno popularnom showu Story Super Nova Music Talent, za naš je portal otkrio da ga za djetinjstvo vežu kolači njegove bake, a da danas najviše voli jesti kolače mamine prijateljice.

Na hrvatskoj estradi Damir Kedžo prisutan je već gotovo petnaest godina. Pojavio se kao šesnaestogodišnjak u showu Story Super Nova Music Talent, nakon kojeg je ostvario veliki uspjeh kao član prvog hrvatskog boy benda SašaTinKedžo. Njihova pjesma 365 je tjednima bila na prvom mjestu top lista u Hrvatskoj. Nakon toga, gotovo stalno je prisutan na hrvatskoj sceni, a zadnjih je godina doživio novi uzlet u svojoj karijeri.

Za svoj je glazbeni rad primio je više nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu, a posljednjih je godina svoj talent dokazao i kao uspješan glumac u nekoliko mjuzikla. Ovih je dana izdao svoj singl na engleskom jeziku Not a crime kojim se pokušava probiti i na stranom tržištu.

U razgovoru za naš portal otkrio je kako je u djetinjstvu rado „krao“ preljeve s torti, kako i nije baš uspješan u izradi slastica, ali kako se rado nagradi dobrom slasticom te kako se trudi ne pretjerivati s konzumacijom slatkog.

Jeste li se ikada okušali u izradi slastica i ako jeste koja je Vaša najuspješnija slastica?

Nisam neki majstor od kuhinje, ali znam napraviti tzv. kolač od jogurta. Mislim da je problem u tome što sam generalno nestrpljiv i ako mi nešto ne uspije iz prve, vrlo često odustanem. A to kod spravljanja slatkog i nije najbolja osobina (smijeh).

Čije slastice najviše volite?

Definitivno od tete Mare, mame moje prijateljice Ane. Njena Rabska torta je nenadmašna. Ona je pravi majstor za slatko. Moram priznati da i moja sestra radi genijalne američke palačinke. Rado eksperimentira u kuhinji i sve je bolja i bolja.

Miris i okus koje slastice Vas podsjeća na djetinjstvo? Postoji li neka tradicionalna slastica otoka Krka koja Vam je posebno draga?

Mamica (baka) je radila često kroštule, a to je uvijek bio i presnec – kolač od ovčjeg sira.
Ona se doduše više specijalizirala za konkretna jela, tako da su mi djetinstvo obilježili domaći njoki i makaruni.

Počastite li se često nekom slasticom?

Znao sam baš pretjerivati. Sad sam se smirio. Bitnija mi je kvaliteta. Tako da najčešće uživam u slasticama genijalne slastičarnice „Kaokakao“ u Voloskom. Od kad sam otkrio njihove kolače, sve ostalo mi nekako nije na istoj razini.

Imate li neku anegdotu vezanu za izradu ili konzumiranje slastica?

Sjećam se da sam kao dijete najviše volio preljeve na tortama. Prikradao bi se frižideru i prstima zagrabio rub torte na dnu. Baku i sve ostale ukućane je to izluđivalo.

Damir Kedžo
Bez koje slastice ne biste mogli zamisliti život?

Tiramisua. Bez ikakvog razmišljanja.

Jeste li ljubitelj tradicionalnih slastica ili modernih slastica?

Ovisno o raspoloženju. Iako priznajem da naginjem ka modernijem pristupu.

Nagradite li se kakvom slasticom nakon uspješno odrađenog koncerta ili mjuzikla?

Nagradim se i češće (smijeh).

Dobra linija svakako je poželjna u poslu kojim se bavite, no dozvolite li si ponekad koji kolačić više?

Ne opterećujem se previše, kad vidim da sam pretjerao, smanjim. Al ne brojim si svaki zalogaj (smijeh).

Jeste li o „ovisnik o slatkome“ ili se zasladite samo prigodno?

Kad god imam želju, ali zbilja gledam da jedem kvaliteno.

Što radije jedete: suhe kolačiće ili kremaste torte?

Kremaste torte.

Možete li izdvojiti rođendansku tortu koja Vas je oborila s nogu, i izgledom i okusom?

Ne želim da ispadne da ih reklamiram, jer zbilje nemam ništa od toga. Al ‘’Kaokakao’’ torta iz istoimene slastičarnice je bila nešto najbolje ikad. Čokoladna bomba koja je u isto vrijeme i lagana i puna okusa je nešto od čega mi upravo cure sline, samo što pišem o tome.

Fotografije: Iz privatnog albuma Damira Kedže 

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.