Čarolija Adventa u Mariji Bistrici

Posjetitelje ove adventske čarolije očekuju brojna događanja, a posebno se ističu Tradicionalni adventski (do)ručak te Festival medenjaka i gvirca.

Čarolija Adventa u Mariji Bistrici započinje 2. prosinca 2017., i traje sve do 31. prosinca 2017. Ovo je sedma po redu tradicionalna proslava Adventa u Mariji Bistrici, a program je podijeljen u četiri tematska vikenda, i to: dječji vikend i vikend starih zanata koji će se održavati od 2.  do 3. prosinca, vikend duhovne glazbe od 9. do 10. prosinca, vikend adventskih običaja od 16. do 17. prosinca te vikend medenjaka i gvirca od 23. do 24. prosinca, koji je ljubiteljima slastica najzanimljiviji.

Bistrički advent ove godine posjetiteljima nudi bogatstvo mirisa i okusa pa će tako moći uživati u autohtonim zagorskim delicijama i slasticama kao što su orehnjača, makovnjača, štruklji, zlevanka, gibanica na tenkom i buhtle na Tradicionalnom adventskom (do)ručku, ali i na Festivalu medenjaka i gvirca, kulinarskom natjecanju u pripremi božićnih medenih kolačića. U natjecanju sudjeluju tri tima, koji uključuje mentora (Udruga hrvatska žena Marija Bistrica) te poznatu osobu. Potrebno je pripremiti kolačića od meda te ga ukrasiti raznim božićnim motivima nakon čega stručni žiri proglašava pobjednika.

U sklopu Adventa održat će se i Bistrički adventski sajam koji je nadaleko poznat po tome što se na njemu mogu razgledati i kupiti jedinstveni, autohtoni božićni ukrasi i originalne tradicijske igračke rađene starinskim tehnikama.

Pored svega navedenoga posjetitelje očekuju i brojna druga zanimljiva zbivanja.

Advent u Mariji Bistrici završava tradicionalnim dočekom Nove godine u podne na središnjem bistričkom trgu uz glazbeni program i veliku Bistričku božićnu tombolu!

Fotografije: Turistička zajednica općine Marija Bistrica

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.