Britanski investicijski fond otkupio lanac pekara Mlinar

Većinski vlasnik uspješnog pekarskog lanca Mlinar od sada je Mid Europa Partners, a o planovima za budućnost s Mlinarom izjasnio se partner u Fondu.

Kako je navedeno u priopćenju na mrežnim stranicama vodećeg investitora u središnjoj i istočnoj Europi, Mlinar d.d. je postao dio fonda Mid Europa Partners, britanskog investicijskog fonda, koji će imati većinski udjel u vlasništvu vodeće pekarske kompanije u Hrvatskoj, dok će jedan dio zadržati Mato Škojo, osnivač Mlinar d.d. Na ovaj će način britanski fond pomoći Mlinaru da se proširi na međunarodno tržište.

Robert Knorr, partner u fondu o planovima s Mlinarom rekao je sljedeće: „Naše ulaganje u Mlinar d.d. nastavak je na naše investicije u vodeće maloprodajne kompanije“, istaknuo je najavivši da će se fokusirati na inovaciju i jačanje proizvoda.

U ponudi Mlinara, čijih se više od 230 poslovnica nalazi u četiri europske zemlje, a veleprodajno se proizvodi plasiraju na 19 svjetskih tržišta uključujući Pakistan i Dubai, dok su Mlinarove franšize do sad plasirane u 10 zemalja na tri kontinenta, mogu se naći slastice, kruh te pekarski proizvodi i pića.

Podsjetimo, prošle je godine i drugi hrvatski veliki lanac pekara Pan Pek prešao u strano vlasništvo, kada ga je otkupio poljski Enterprise Fund VII, privatni dionički fond kojim upravlja Enterprise Investors (EI).

Izvor: Mid Europa Partners

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.