Bounty torta

Da nam subota bude slađa pobrinula se Lidija Osmak s bloga Gurmanka koja nam donosi recept za ovu divnu Bounty tortu.

Sastojci
Podloga
(kalup promjera 20 cm)
  • 160 g kakao keksa s kokosom
  • 100 g maslaca
Tamni čokoladni mousse
  • 140 g tamne čokolade
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • ½ vrećice želatine
Bijeli mousse
  • 200 g bijele čokolade s kokosom
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • ½ vrećice želatine
Glazura
  • 100 g čokolade
  • 120 ml slatkog vrhnja
Priprema
Podloga

Usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslace te utisnite u kalup za torte.

Tamni čokoladni mousse

Želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri

Otopite tamnu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja.

Prelijte tamni mousse preko podloge i ostavite u hladnjaku da se stegne dok vi ne napravite bijeli mousse.

Bijeli mousse

Želatinu pomiješajte s 2 žlice hladne vode i ostavite da nabubri.

Otopite bijelu čokoladu u 100 ml slatkog vrhnja, dodajte želatinu i kada se krema malo ohladi umiješajte ostatak tučenog slatkog vrhnja.

Prelijte bijeli mousse preko onog od tamne čokolade i ostavite da se torta stisne u hladnjaku dok vi ne pripremite glazuru.

Glazura

Otopite čokoladu s vrhnjem na laganoj temperaturi i ostavite oko 20 minuta da se ohladi da možete formirati kapljice na torti.

Prvo žličicom napravite kapljice, a zatim ostatkom glazure prelijte tortu.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.