Blagi porast broja upisanih učenika u zanimanje slastičar

Ove je godine na ljetnom i jesenskom roku u zanimanje slastičar ukupno upisan 191 učenik.

Prošlog su tjedna završili jesenski upisni rokovi, a na kraju upisnog procesa pravo upisa u zanimanje slastičar, prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, ostvario je 191 učenik. Podsjetimo, ranije ove godine obavijestili smo vas kako je pravo upisa u ovo zanimanje na ljetnom roku ostvarilo 184 učenika. Za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. škole su planirale 266 upisnih mjesta za zanimanje slastičar, dok za program obrazovanja za zanimanje pomoćni slastičar nisu planirale upis.

Po brojnosti upisanih učenika u program obrazovanja za zanimanje slastičar ove je godine na prvom mjestu Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb s upisana 33 učenika, a zatim slijede Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar i Ugostiteljsko-turistička škola Osijek koje su upisale po 20 učenika.

Škole koje su upisale najmanje učenika jesu Srednja škola Hvar koju je odabralo troje učenika te Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč i Srednja škola Petra Šegedina Korčula u kojima je svoju slatku budućnost pronašlo po dvoje učenika.

Podsjetimo, prošle je godine na ljetnom, jesenskom i naknadnom roku upisano ukupno 184 učenika što znači da ovogodišnji broj od 191 upisanog učenika predstavlja blagi porast interesa za ovo, najslađe, zanimanje.  

Fotografija: Unsplash

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

2 komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published.