Beogradski festival hrane okuplja kuhinje svijeta: naučite pripremati turske slastice i kupite med sa zlatom

Na festivalu Kuhinje sveta brojni će posjetitelji imati priliku kupiti zanimljive proizvode poput meda sa zlatnim česticama, ali i sudjelovati na radionici turskog slastičara o pripremanju najpoznatijih turskih slastica.

Beograd će ovog vikenda biti mjesto okupljanja ljubitelja dobre hrane iz cijelog svijeta. Naime, u Kombank dvorani 9. i 10. ožujka održat će se festival Kuhinje sveta na kojemu će se okupiti više od 50 samostalnih izlagača iz cijelog svijeta. Na festivalu će svoje nacionalne kuhinje, preko ambasada ili proizvođača hrane, predstaviti Grčka, Iran, Crna Gora, Egipat, Pakistan, Palestina, Srbija, Turska, Švedska, a sudjelovat će privredne komore, gradovi, udruženja, mali i veliki proizvođači hrane, pića i opreme za proizvodnju i serviranje hrane, najavljuju nam organizatorice Vesna Petkov i Danijela Pantić Conić.

Posjetitelji festivala imat će priliku isprobati slasne delicije kakve do sada vjerojatno nisu imali priliku probati, a zahvaljujući prodajnom karakteru festivala, moći će kupiti razne slatke proizvode poput džemova, sokova, meda sa zlatnim česticama, voćem i biljnim dodacima itd., ali i brojne aparate te opremu i kuhinjske elemente za pripremu i serviranje hrane.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg izdanja festivala jest i dolazak turskog slastičara iz gastronomskog centra Turske, grada Gazientapa, koji će održati radionicu i predavanje o spremanju najpoznatijih turskih slastica, a tijekom dva dana, zajedno s dvojicom kolega kuhara, pripremit će raznovrsna slatka i slana peciva po tradicionalnim turskim receptima.

Osim toga, posjetitelji će imati prilikuvidjeti kako Šveđani pripremaju kavu te sudjelovati na brojnim drugim predavanjima, kao i na reviji filmova stranih produkcija s temom hrane.

Napomenimo na kraju da je Slatkopedija ponosni medijski partner ovog festivala, čiji je ulaz besplatan.

Fotografije: Kuhinje sveta

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.