Antonija Blaće: Tabla čokolade i ja – prijatelja dva!

Poznata hrvatska televizijska i radijska voditeljica Antonije Blaće otkrila nam je koje su njene omiljene slastice, ali i zašto ih ne smije konzumirati te tko je na obiteljskim proslavama zadužen za izradu slastica.

Antonija Blaće prvi se put predstavila hrvatskoj javnosti 2004. godine kao natjecateljica prve sezone Big Brothera u Hrvatskoj. Sudjelovanje u tom showu za nju je bio prava odskočna daska jer je Antonija u posljednjih trinaest godina izgradila uspješnu karijeru, nanizavši impresivan broj velikih projekata kojima je bila voditeljica. Naime, na početku druge sezone Big Brothera voditeljsku palicu preuzela je Antonija koja je od tada vodila gotovo sve sezone hrvatskog i regionalnog izdanja tog realityja (samo je jednu propustila zbog zdravstvenih problema). Osim toga, vodila je i Večeru za 5, Tri, dva, jedan, peci!, Tri, dva, jedan, kuhaj!, Hrvatska traži zvijezdu, X Factor Adria, Zvijezde, Tog se nitko nije sjetio te brojne druge uspješne televizijske projekte, a neko je vrijeme bila i radijska voditeljica na više hrvatskih radio postaja. Posljednji u nizu njezinih poslovnih izazova je produkcija televizijskog showa Život na vagi.

U razgovoru za naš portal otkrila je li se njezin ukus u slasticama mijenjao te kakva je bila njezina svadbena torta.

Volite li izrađivati slastice? Sjećate li se koja je bila vaša prva slastica koju ste napravili?

Nemam baš, kako se ono kaže – ruku za slatko. Prvi slatkiš… hm, ne mogu se sjetiti, ali sam sigurna da nije uspio (smijeh).

Koja je vaša omiljena slastica?

Čokolada i sladoled! I to čokolada s bademima i sladoled od lješnjaka i pistacija.

Na žalost, ne smijem ih baš konzumirati, pokazalo se da sam baš na te omiljene intolerantna. Ali nađem ja zamjenu, bez brige.

Je li se vaš ukus u slasticama s godinama mijenjao, odnosno volite li i danas iste slastice koje ste voljeli u djetinjstvu?

Rado bih pojela tortu od oraha i čokolade koju je moja pokojna baka radila, ali generalno, da, malo mi se ukus promijenio. Ipak je i slastičarstvo otišlo naprijed i nema broja finim i zdravim slasticama. Ali neki klasici će zauvijek ostati. Kremšnite, mađarice, palačinke…

Vaš muž je profesionalni sportaš pa pretpostavljam da mora imati i poseban režim prehrane. Pripremaju li se zbog toga u vašoj obitelji više zdrave slastice ili ste skloni klasičnim, nezdravim slasticama?

Ma mi vam sve volimo, ali s godinama moram malo više paziti. Upravo smo u procesu neke nove prehrane bez mlijeka i pšenice pa se još snalazimo. Ali mogu vam reci da mi je proseni brownie za koji sam dobila recept u Nutrilife nutricionističkom centru jako jako fin i ukusan. Slastice mogu biti i zdrave!

Kad su u pitanju veća obiteljska okupljanja, tko je u vašoj obitelji zadužen za izradu slastica – vi, vaša majka, svekrva ili pak netko treći? Koje su slastice najčešće na vašim obiteljskim proslavama?

 Izgleda da nas nikog nije baš pogodilo sa slatkom žicom. Prije ćete kod nas pojesti dobra glavna jela i zanimljive priloge nego kolače. Ali, evo jedna neočekivana zanimljivost – svekar obavezno napravi fini kolač!

Prije nešto više od dvije godine uplovili ste u bračnu luku. Jeste li prilikom organiziranja vjenčanja posebnu pozornost posvetili torti? Kakva je ona bila I zašto ste baš takvu tortu izabrali?

Imali smo dvije, čokoladnu i voćnu. Pravo da vam kažem vise se niti ne sjećam, ali su mi slastice došle čak iz Šibenika iz Atrijuma. Znam da su poslije svi hvalili tortu.

Tijekom svoje bogate voditeljske karijere vodili ste i Tri, dva, jedan – peci!, Tri, dva, jedan – kuhaj! i Večeru za pet. Imali ste dakle prilike naučiti puno toga o slasticama, naročito u Tri, dva, jedan – peci! Što ste naučili u tom showu?

Najbolji kolač ikad sam naučila od kandidatkinje Iz večere za 5, kolač s prhkim biskvitom od lješnjaka sirom i borovnicama. A u Tri, dva jedan peci! Ana je napravila nabolje kremšnite na svijetu – u njih je umiksala mango! Nešto nevjerojatno.

U Zagreb ste se iz rodnog Šibenika preselili prije puno godina. Ima li neka slastica koja je tradicionalna vezana za šibenski kraj, a koja Vam osobito nedostaje u Zagrebu?

Slastice mi općenito ne nedostaju, ali obožavam šibenske kroštule!

Jeste li Vi osoba koja više voli samu čokoladu, Nutellu itd. ili Vam je draže kad se ti sastojci spoje u neku dobru tortu?

Tabla čokolade i ja – prijatelja dva.

Fotografije: Iz privatnog albuma Antonije Blaće

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.