Anonimni romantičari

Predivna priča o ljubavi, sramežljivosti, samopouzdanju i čokoladi.

Anonimni romantičari (franc. Les Émotifs Anonymes, 2010. godina) romantična je komedija francusko-belgijske produkcije.  Ovo je neobičan film o ljubavi, sramežljivosti, samopouzdanju i nadasve, o čokoladi.

Angélique (Isabelle Carré) je iznimno talentirana čokolaterka, ali se svakodnevno bori sa socijalnom fobijom. Redovito odlazi na sastanke anonimnih emotivaca kako bi se nosila sa strahom od ljudi. Na najmanji kompliment Angélique se onesvijesti. Njezin joj je strah najveća životna kočnica, zbog njega se morala odreći i svoje karijere.

Kada se Angélique zabunom zaposli kao prodajni zastupnik u posrnuloj tvornici čokolade, upozna direktora tvornice Jean- Renéa (Benoît Poelvoorde). Jean-René bori se sa sličnim problemima kao Angélique. Boji se javiti na vlastiti telefon, u životu nije dodirnuo ženu, a kada je nervozan ekstremno se znoji.

Kroz sastanke s terapeutom, Jean-René počne vježbati svoje socijalne vještine s Angélique, dok kroz novi posao Angélique otkriva da veoma lako može komunicirati s drugima kada je tema njezina strast – čokolada. Tako započinje simpatična igra otkrivanja samopouzdanja, spašavanje posrnule tvornice i ljubav dvoje sramežljivih, socijalno neprilagođenih ljudi koji dijele ljubav prema čokoladi. Kroz elemente mjuzikla i brojne neugodne i komične trenutke, teško se ne zaljubiti u glavne likove i ne zavući se u ovaj francuski čokoladni svijet.

Fotografija: Pixabay

Ispis
Ana Brkanlić
Ana Brkanlić

Diplomirana novinarka, ljubiteljica sunčanih dana, ruževa u bojama šumskoga voća i čokolade na sve načine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.