Alergični dječak preminuo nakon što je pojeo četiri kockice čokolade

Alergijsku reakciju koja je završila smrtnim ishodom uzrokovalo je mlijeko u prahu.

Jedanaestogodišnji Raffi Pownall preminuo je nakon što mu je njegov otac nenamjerno dao čokoladu koja je u sebi sadržavala mlijeko u prahu. Naime, nesretni je dječak bio alergičan na mlijeko i mliječne proizvode, a njegov mu je otac dao čokoladu uvjeren da se radi o proizvodu bez navedenih sastojaka.

Odmah nakon konzumiranja četiri kockice Morrisons čokolade, Raffi je počeo povraćati, a otac je ponovnim čitanjem sastojaka ustanovio da čokolada sadrži mlijeko u prahu. Zatim je, prije pozivanja hitne pomoći, pokušao pomoći svom sinu davši mu inhalator i EpiPen.

Raffi je iz svog doma u Burnley (Lancashire) hitno prevezen u Royal Blackburn Hospital gdje je nešto kasnije proglašen mrtvim.

Obdukcija je pokazala da je Raffi preminuo od anafilaksije, po život opasne alergijske reakcije.  Istraga je pokazala da se radi o nesretnom slučaju u kojem je otac sinu dao čokoladicu bez glutena, vjerujući da ne sadrži mliječne proizvode.

Nesretni slučaj dogodio se 8. lipnja ove godine.

Izvor: Mirror

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.